Ghidul mănăstirilor și schiturilor din Republica Moldova

Sâmbăta Dreptului Lazăr la mănăstirea „Învierea Domnului” din Chișinău

Sâmbăta Dreptului Lazăr este prilej de bucurie duhovnicească pentru slujitorii şi enoriaşii mănăstirii „Învierea Domnului” amplasată în incinta cimititului „Sf. Lazăr” din capitală.

În dimineaţa zilei, ÎPS Mitropolit Vladimir, înconjurat de un sobor de preoţi, a oficiat Sf. Liturghie în catedrala Învierii Domnului.

În timpul serviciului divin diaconul Timofei Mâțu a fost hirotonit în treapta de preot pe seama bisericii Sf. Ierarh Nicolae din s. Zăicanii Vechi, r. Telenești, totodată primind și prima decorație bisericeacă – Bedernița.

Pentru slujbă vrednică și devotată Bisericii, mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu ordine bisericești și diplome mitropolitane.

Ierarhul a mulţumit celor care activează şi se nevoiesc în acest sfânt aşezământ, în special dnei Ecaterina Jardan, administrator, care în data de 1 aprile a.c. a sărbătorit frumosul jubileu de 50 de ani, dorindu-le la toți sănătate şi vlagă sufletească în îndeplinirea ascultărilor încredinţate spre Slava lui Dumnezeu și a Sfintei Biserici Ortodoxe.