Ghidul mănăstirilor și schiturilor din Republica Moldova

Mănăstirea Saharna a găzduit a IV ediție a festivalului cântecului pascal ”Hristos a Înviat!”

În data de 14 aprilie, a treia zi după Paști, mănăstirea Saharna a găzduit a IV ediție a festivalului cântecului pascal ”Hristos a Înviat!” la care au participat 24 de colective folclorice de pe langă căminele culturale din localitățile raionului Rezina, inclusiv și formația folclorică “Fulgușor” de pe lângă Gimnaziul Saharna Nouă, care au prezentat câte 2 cântece religioase, ce aduc bucuria Învierii Domnului în inima fiecărui creștin.

Bucuria pentru participanții festivalului a fost prezența ministrului Culturii a Republicii Molodva, d-na Monica Babuc ,care a deschis festivalul și a felicitat gazda, partiipanții și mulțimea de pelerini adunați la acest eveniment.

D-na ministru a menționat că“Tradițiile pe care ni le-au lăsat strămoșii noștri sunt lucruri care ne aduc nu numai bucurii vizuale. A face un cozonac, a vopsi niște ouă, a le încondeia, a îmbrăca un costum național, a cânta un cântec popular pascal este și o bucurie sufletească care ne face mai buni și mai milostivi” Totodata oficialul a făcut un apel către administrația raionului Rezina de a extinde pe viitor acest Festival la nivel național.

La răndul său au ținut cuvânt d-na Eleonora Graur, preşedintele raionului Rezina, d-na Angela Racu, șefa secţiei raionale Cultură și d-na Mariana Macrii, primar Saharna Nouă, care au menționat importanța acestui eveniment pentru fiecare creștin din țara noastră. Spre finalul festivalului, participanții au fost decernați cu diplome din partea secției Cultură a raionului Rezina, iar din partea mănăstirii au primit în dar căte o icoană a Maicii Domnului ” Vrednică ești „

Sursa: www.manastirea-saharna.md