Ghidul mănăstirilor și schiturilor din Republica Moldova

Distinși oaspeți la Mănăstirea Căpriana

În după amiaza zilei de miercuri, 11 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir însoțit de către Secretarul mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș a efectuat o vizită pastorală la faimoasa Mănăstire din inima Codrilor – Căpriana, unde a avut o întâlnire de suflet cu distinși oaspeți:  Ex președinții Ucrainei, Dl Leonid Kravciuk, Dl Viktor Iuşcenko și  Ex Președintele Rep. Moldova, Dl Petru Lucinschi.

Primirea oaspeților a fost făcută în Catedrala „Sf. M. M. Gheorghe” de către Starețul Mănăstirii, Părintele Arhim. Filaret (Cuzmin) și de obștea acestei așezări monahale. Părintele Stareț Filaret a adresat din partea obștei Sfintei Mănăstiri Căpriana un cuvânt de bun venit către înalții oaspeți.

Delegația a vizitat mai apoi și celelalte biserici de pe teritoriul Mănăstirii și s-au închinat la sfințeniile care se află în ele. A urmat o Panihidă la mormântul vrednicului de pomenire Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, după care a fost vizitat muzeul mănăstiresc.

La final, pelerinii din Ucraina și-au exprimat bucuria aflării la ctitoria voievodală Căpriana prin gândurile frumoase, pe care le-au notat în cartea pentru oaspeți a mănăstirii.

Sursa: www.mitropolia.md